Ondersteuning voor zoeken

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Voorbeeld: Hoe kan ik AVG installeren? Is AVG compatibel met Windows 8? licentieprobleem ...

Artikel

AVG Toolbar, de startpagina en Secure Search uit uw browser verwijderen

Instructions

Tips
Instructions

AVG Toolbar, AVG Secure Search en de AVG-startpagina kunnen op de volgende manieren worden verwijderd.

Tip: voor een videotutorial over het verwijderen van AVG Toolbar raadpleegt u het artikel Tutorial: AVG Toolbar, de startpagina en Secure Search uit uw browser verwijderen. Raadpleeg het artikel AVG Web TuneUp verwijderen om AVG Web TuneUp te verwijderen.

AVG-menu in Google Chrome

1. Klik op het AVG-pictogram in Google Chrome om het menu voor Do Not Track te openen.
  2. Klik op Verwijderen om AVG Secure Search en alle gerelateerde functies te verwijderen.

Chrome AVG Do Not Track

Menu van AVG Toolbar in Internet Explorer en Mozilla Firefox

1. Klik op de knop voor het AVG Toolbar-menu in uw browser.
  2. Klik op De AVG-werkbalk verwijderen om de werkbalk te verwijderen.

Optie voor verwijderen van Toolbar

AVG Browser Configuration Tool

Als u de AVG-startpagina, AVG Secure Search en AVG Toolbar niet op de beschreven wijze kunt verwijderen, gebruikt u het hulpprogramma AVG Browser Configuration:

1. Download het hulpprogramma AVG Browser Configuration Tool.
  2. Voer het gedownloade bestand AVG_Browser_configuration_tool.exe uit.
  3. Klik op Accepteren om de licentieovereenkomst te accepteren.
  4. Klik op Doorgaan om te beginnen met verwijderen.
    Opmerking: alle browservensters worden gesloten.
  5. Mogelijk wordt u in Internet Explorer of andere browsers gevraagd naar uw gewenste zoekmachine.
  6. Klik op Afsluiten om het hulpprogramma te sluiten.​

Windows Configuratiescherm

U kunt ook het Configuratiescherm van Windows gebruiken om de AVG-startpagina, AVG Secure Search en de AVG Toolbar te verwijderen:

Opmerking: tijdens het verwijderen kan er een pop-upvenster voor gebruikersaccountbeheer worden weergegeven waarin u wordt gevraagd een beheerderswachtwoord te typen. In dit geval vult u het wachtwoord in om door te gaan.

Windows Vista of 7

1. Open het menu Start en klik op Configuratiescherm.
  2. Klik op Een programma verwijderen of Programma's en onderdelen.
  3. Dubbelklik in de lijst met toepassingen op AVG Security Toolbar of AVG SafeGuard Toolbar.  De verwijderingsprocedure wordt gestart.
  4. Mogelijk ontvangt u het volgende bericht:
    De volgende toepassingen moeten worden gesloten om de verwijdering te kunnen voltooien.
    Als u dit bericht ontvangt, sluit u alle browservensters en klikt u op Opnieuw.
  5. Schakel de optie Standaardzoekprovider van de browser herstellen in en klik vervolgens op Verwijderen.

Windows XP

1. Open het menu Start en klik op Configuratiescherm (of Instellingen en Configuratiescherm).
  2. Klik op Programma's installeren of verwijderen.
  3. Dubbelklik in de lijst met toepassingen op AVG Security Toolbar of AVG SafeGuard Toolbar.  De verwijderingsprocedure wordt gestart.
  4. Mogelijk ontvangt u het volgende bericht:
    De volgende toepassingen moeten worden gesloten om de verwijdering te kunnen voltooien.
    Als u dit bericht ontvangt, sluit u alle browservensters en klikt u op Opnieuw.
  5. Schakel de optie Instellingen van de standaardzoekmachine herstellen in en klik vervolgens op Verwijderen.

Windows 8

1. Klik met de rechtermuisknop in de linkerbenedenhoek van het scherm en klik vervolgens op Configuratiescherm.
  2. Klik op Een programma verwijderen of Programma's en onderdelen.
  3. Dubbelklik in de lijst met toepassingen op AVG Security Toolbar of AVG SafeGuard Toolbar.  De verwijderingsprocedure wordt gestart.
  4. Mogelijk ontvangt u het volgende bericht:
    De volgende toepassingen moeten worden gesloten om de verwijdering te kunnen voltooien.
    Als u dit bericht ontvangt, sluit u alle browservensters en klikt u op Opnieuw.
  5. Schakel de optie Standaardzoekprovider van de browser herstellen in en klik vervolgens op Verwijderen